Sunday, June 17, 2012

Τα ''ΟΝΕΙΡΑ ΔΙΧΩΣ ΟΥΡΑΝΟ '' στην Κομοτηνή.

''Όνειρα δίχως ουρανό'' παρουσίαση στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ 15/6/212
























Μια πόλη που για εμένα και τους ήρωες μου λέει πολλά. Με φιλοξένησε με αγάπη γεμίζοντας το κρυφό κουτάκι της καρδιά μου αναμνήσεις. Γέλια χαρές όμορφα λόγια συνόδευσαν τις δημιουργικές ώρες που πέρασα κοντά σε μέχρι πρότινος,άγνωστους ανθρώπους. Η Ιωάννα Δεμιράκη και το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  αγκάλιασαν κυριολεκτικά το πόνημα μου . Ένιωσα σαν να την ήξερα χρόνια.   Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας Ελεύθερο βήμα της Κομοτηνής που  και εκείνοι με δέχτηκαν  προσφέροντας μου απλόχερα και αμέριστα την αγάπη τους. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν ξεχωριστά για τις στιγμές που μου πρόσφεραν. Ειδικότερα να αναφερθώ τους κό και κα Λαδά που με βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η παρουσίαση και να φτάσουν Ο Χακαν η Μυρτώ και ο Παύλος στην πόλη των δικών τους παθών...
Η αγαπημένη μου φίλη Τάνια Δούλαλα παρουσίασε με ένα ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα υπέροχο διαβάζοντας αποσπάσματα και μιλώντας για αυτά. Δεν είχα ζήσει έτσι σαν ταινία το βιβλίο μου ακόμα και τότε που το έγραφα. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη δουλειά της.

3 comments:

  1. Καλημέρα/σπέρα και από εδώ Κατερίνα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στα "Όνειρα δίχως Ουρανό", αρκετές ακόμη παρουσιάσεις όπως αυτή και βεβαίως ευάερη και ευήλια αναγνωστική πορεία!

    Την Κομοτηνή έχω να την δω σχεδόν 20 χρόνια, όταν είχα υπηρετήσει. Υποθέτω ότι θα μεγάλωσε και θα ομόρφυνε :)

    ReplyDelete
  2. Η Κομοτηνή είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Την λάτρεψα. Όταν αποφάσισα ο ένας ήρωας μου να κατάγεται απο εκεί δεν περίμενα ποτέ να βρεθώ στην πόλη αυτή. Είναι μαγική μου άρεσε πολύ....

    ReplyDelete
  3. Το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ έγραψε για την παρουσίαση στις 15/6..

    Η παρουσίαση της νουβέλας «Όνειρα δίχως Ουρανό» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου στο Δημοκρίτειο βιβλιοπωλείο από τη συγγραφέα κα Κατερίνα Σωπύλη Μπουγαζιανού, την οποία προλόγισε η κα Τάνια Δούλαλα.
    Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα, η οποία χάνει στιγμές των παιδιών και της ζωής της δουλεύοντας, δίνοντας τη ζωή της στις δουλειές του σπιτιού.
    Έτσι βρίσκει καταφύγιο στον έρωτα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) με τον Χακάν, ένα μουσουλμάνο από την Κομοτηνή, ενώ μια κουβέντα του φτάνει για να πάει η ηρωίδα στην Καβάλα και να ζήσουν το ανεκπλήρωτο.

    Μάλιστα στην προσπάθειά της να καταλάβει την κουλτούρα του, να δει και να μάθει πράγματα για αυτόν, φτάνοντας στο σημείο να του πει ότι αν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα μπορούσα να άλλαζα τα πάντα για σένα.
    «Η Κομοτηνή παίζει μεγάλο ρόλο στο βιβλίο, και για αυτό ήθελα να φτάσει το βιβλίο στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ πως ότι έχει γίνει το βιβλίο, το χρωστάει πολύ στην πόλη» σημείωσε η συγγραφέας, τονίζοντας ότι είναι μια πόλη που για αυτή και τους ήρωες της λέει πολλά, φιλοξενώντας τη με αγάπη γεμίζοντας το κρυφό κουτάκι της καρδιά της αναμνήσεις, ευχαριστώντας δε την κα Ιωάννα Δεμιράκη και το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ που αγκάλιασαν κυριολεκτικά το πόνημα της μέσα σε ένα ιδανικό χώρο, αλλά και τον κό και την κα Μενέλαο και Λίτσα Λαδά που με βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η παρουσίαση και να φτάσουν οι ήρωες του βιβλίου στην πόλη των δικών τους παθών.

    Ένα βιβλίο που δίνει αφορμή για σκέψη στους αναγνώστες του
    Η ιδέα για το βιβλίο προέκυψε όταν ένας οικογενειακός της φίλος της έδειξε μια φωτογραφία με αυτόν στο πλοίο και την Κωνσταντινούπολη στο βάθος μια εικόνα που της δημιούργησε σκέψεις που τελικά πήραν σάρκα και οστά και έγιναν τελικά το βιβλίο.
    «Φαινόταν ότι άφηνε ένα όνειρο πίσω του, και έχοντας αυτό στο μυαλό του, μου βγήκε αυτό» ανέφερε η κα Σωπύλη Μπουγαζιανού.
    Το κοινό που βρέθηκε στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την παρουσίαση, αφού τα θέματα που έθιγε το βιβλίο έδωσαν τροφή για αρκετή συζήτηση.

    Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα του αλκοολισμού, αφού ένας από τους χαρακτήρες στο βιβλίο υποφέρει από τη μάστιγα του ποτού, αποξενώνοντάς τον από συγγενείς, φίλους και οικογένεια.
    Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο διαβάζεται άνετα, και κυρίως για ένα βιβλίο ειλικρινές, το οποίο κερδίζει τον αναγνώστη με την παρουσίαση της ανθρώπινης κατάστασης και μιας σύγχρονης οικογένειας που βυθίζεται στο τέλμα.
    Ταυτόχρονα δείχνει ότι η ψυχή, όσο παγιδευμένη και να είναι, πάντα θα βρει τρόπο να ξεφύγει από τα δεσμά της και να πετάξει, έστω και για λίγο. - eleftherovima

    ReplyDelete