Saturday, December 1, 2012


                               Θυμήσου πόσα μου χάρισες….
Νατάσα Γκουτζικίδου
Εκδόσεις ΔΥΑΣ.



Ένας φάκελος , ένας φάρος μια ιστορία αγάπης με άδοξο τέλος. Μια ψυχή που ζητάει να βρει την γαλήνη. Η Νατάσα Γκουτζικίδου μας οδηγεί με την πένα της σε μυστηριώδη μονοπάτια. Ένα οδοιπορικό σε ένα ψαροχώρι και ένα νήμα που ξετυλίγεται μέσα από σωρεία   συναισθημάτων και συγκλονιστικών αποκαλύψεων.
Η Μελίνα Μεταξά μετά την αυτοκτονία της αδερφής της χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο έφτασε η Μαρίνα στο βήμα αυτό, κλείνεται κυριολεκτικά στον αυτό της. Αποφασίζει να γυρίσει στο χωρίο όπου μεγάλωσε  και την έχει στιγματίσει, μήπως μπορέσει να ηρεμήσει ψυχικά και βρει ξανά τον εαυτό της. Μαζί της στην βαλίτσα της θα πάρει και έναν φάκελο που αγνοεί το περιεχόμενο του. Άλλο ένα μυστήριο που καλείται να λύσει. Φτάνοντας στο χωρίο θα συναντήσει αγαπημένους φίλους της οικογένειας της. Εκεί είναι που  θα θυμηθεί ξανά τον θρύλο για το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από εξήντα χρόνια στον φάρο του χωριού. Η μυστηριώδης ιδιοκτήτρια του φάρου την στοιχειώνει κυριολεκτικά. Η Μελίνα ακόλουθε τα όνειρα και τα οράματα που λαμβάνει κάθε φορά ώστε να φτάσει στην λύση του μυστηρίου.
Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στο παρόν στο παρελθόν. Η Νατάσα Γκουτζικίδου με περισσή μαεστρία ενώνει το σήμερα και το χθες και οι εικόνες που φτάνουν στον αναγνώστη είναι συγκλονιστικές. Με φόντο τον παλιό φάρο και τα μυστικά του, ξεδιπλώνονται μυστικά και πάθη. Θα φτάσει άραγε η Μελίνα στην λύση του μυστηρίου του φόνου; Ποία είναι άραγε η γυναίκα που την στοιχειώνει;
Η συνέχεια στο χαρτί.
Ένα ταξίδι που αξίζει να κάνετε…..

Εύχομαι στις εκδόσεις Δυας και την Νατάσα Γκουτζικίδου κάθε επιτυχία για αυτό το υπέροχο βιβλίο.

No comments:

Post a Comment