Wednesday, March 6, 2013

O ΑΝΕΜΟΣ.....


Στον άνεμο λυγά. Είναι το μπουμπούκι που δεν πρόλαβε να ανθίσει , το χώμα ξερό, άνυδρο και εκείνο έστεκε εκεί. Λίγες ακτίνες φωτός φάνηκαν πριν τρία χρόνια ακριβώς. Τότε ήταν λουλούδι, πρόλαβε και άνθισε . Τα πέταλα του όλο χρώμα, ζηλευτό γεμάτο ζωή. Έστεκε καμαρωτό στους περαστικούς και λυπόταν που την νύχτα το φεγγάρι το καλούσε να κλείσει για να μη το κάψει το φως του.
Εκείνο προτιμούσε να μένει έτσι, ζωντανό και το βράδυ, η σκοτεινιά , ναι βάραινε την ατμόσφαιρα αλλά ήταν αυτή η γλυκιά αίσθηση  του χάριζε ηρεμία. Τέντωνε τον λεπτό κορμό του και κοίταζε κατάματα την σελήνη. Ώρες ολόκληρες μίλαγε μαζί της. Ονειρευόταν και ονειρευόταν ….
Οι νύχτες και οι ημέρες της ευτυχίας όμως πέρασαν. Ο ήλιος έφυγε και ήρθε ο άνεμος με την φίλη του την βροχή. Φύσαγε εκείνος και η βροχή πάγωνε, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν επάνω του. Το όμορφο κόκκινο χρώμα χάθηκε , έγινε μουντό. Φαντάστηκε ότι μπορεί να παίξει με το χιόνι , δεν ήξερε ότι μπορεί να το καταστρέψει. Λίγο έμεινε να παίζει και να χαίρεται. Έπειτα ήρθε η καταστροφή. Τα πέταλα ξεράθηκαν ο κορμός λύγισε και χάθηκε για πάντα….
Οι  μήνες όμως έρχονται ο ένας πίσω στον άλλο και ο κάθε ένας τους, κουβαλά χρώμα και πινέλο να φτιάξει τον δικό του πίνακα. Ήρθε και ο Μάιος μέσα στην ζωγραφιά του ήταν και το μικρό μας μπουμπούκι. Περίμενε να ανθίσει ώστε να ζήσει ξανά τις όμορφες στιγμές που είχε περάσει …..
Δεν τα κατάφερνε όμως. Ο ΑΝΕΜΟΣ αυτός, που όλα τα σκορπά και άλλοτε παγωμένος και σκληρός , άλλοτε καυτός έκανε το μπουμπούκι μας να λυγά να μην μπορεί να ανθίσει. ‘’Θα φύγω !!!’’ Φώναξε στον προστάτη του τον Μάι , εκείνος δεν άκουσε , είχε τόσα άλλωστε να κάνει. Είχε και άλλα λουλούδια να ασχοληθεί. Εκείνο το έρμο νόμιζε ότι ήταν το μόνο. Δεν ήταν όμως….
Αρνούμενο να ανθίσει , έμεινε  ένα μικρό πανέμορφο κόκκινο μπουμπούκι. Θα ερχόταν η επόμενη άνοιξη. Η επόμενη ευκαιρία να βρει τον εαυτό του. Τότε θα γινόταν το θαυμαστό λουλούδι…. Ο ΑΝΕΜΟΣ θα είχε μείνει για πάντα παρελθόν μιας και θα ήξερε να τον αντιμετωπίσει……

1 comment:

  1. παρελθόν ο άνεμος.......αυτό είναι το σωστό....

    ReplyDelete